A través de llegendes que parlen d'animals fantàstics els aborígens de la zona, els Anangu donen raó de ser a l'existència humana. Les seves creences estan directament arrelades a la natura i a les forces que se'n deriven. Així mateix, els valors humans són part de la seva mitologia i es transmeten de pares a fills mitjançant faules on hi apareixen els rèptils i altres animals de la zona (els que vulgueu practicar el vostre anglès podeu llegir-ne una a la següent entrada del bloc).
Tant és així, que la muntanya que tenim al darrere, l'Uluru, es considerada com a sagrada i els viatgers són avisats que actes com escalar-la o fer fotos a les zones sagrades dels aborígens no és ben vist. Fins i tot, hem vist un llibre on hi havia cartes de gent penedida d'haver-se emportat pedres de la muntanya les quals retornava després d'haver patit la seva malaestrugança.
Aquesta mole que s'alça a l'horitzó, en el bell mig de l'Outback australià, solitària i prodigiosa ens fa pensar en la seva importància per a la gent de la zona i tot i que no l'escalem, caminant pel seu voltant podem entendre aquest sentiment místic implícit i veient el seu capvespre trobem la pau interior.
Al llarg del camí, veiem pintures rupestres que mostren escenes quotidianes dels Anangu que vivien prop de l'Uluru
Pintures rupestres Uluru
Kata Tjuta o Les Olgues és també una muntanya venerada pels aborígens de la zona. Els Anangu anomenen aquesta muntanya Kata Tjuta (muntanya de molts caps) i veient la seva vegetació immersa entre la terra vermellosa i àrida de la zona, es pot entendre perquè la consideren tan important.
Mirador a la Vall dels Vents a Kata Tjuta