Semblava que no arribaria mai, però ja estem apunt de sortir cap al nostre destí somniat. Després de prendre moltes decisions, buscar molta informació, llegir, remenar i triar, tenim més o menys preparat aquest viatge que per a nosaltres serà de ben segur inoblidable!
A continuació, resumim molt per sobre quin és el nostre planning de ruta. Per descomptat, no tot està tancat i hi ha espai per les improvitzacions, les sorpreses (agradables, és clar!) i els canvis de destí per poder gaudir de tot el que aquest gran país ens pugui oferir.
ETAPA I: TASMANIA (19 a 25 de juliol de 2011)
Només 320 km. separen aquesta illa de l'Austràlia continental. Està marcada per canvis climàtics bruscs i per un passat ple d'històries de baleners, caçadors de foques i moviments de presoners. En ella trobarem grans contrastos, de fet potser dues personalitats. Una de fosca, amb muntanyes escarpades, boscos plujosos i territoris inexplorats; i una altra, de terres tranquil·les, d'ovelles pasturant als prats, de camins silenciosos i d'hortes abundants de fruites.
La majoria de la seva superfície verda és parc natural, cosa que nosaltres aprofitarem de bon grat. Ens endinsarem en els seus boscos plujosos, ens perdrem en la seva quietud i gaudirem d'impressionants postes de sol.
ETAPA II: GREAT OCEAN ROAD (25 a 31 de juliol de 2011)
Llargues platges, quilòmetres de penya-segats, flors silvestres, ports de pesca i pinacles rocallosos enmig del mar ens esperen amb els braços oberts en aquesta carretera que creix vora el mar i que ens ofereix l'oportunitat de gaudir de la brisa marina, de l'olor a bosc humit i de la flaire d'un bon vi acompanyant un plat de peix autòcton.
ETAPA III: ADELAIDE I KANGAROO ISLAND (31 de juliol a 2 d'agost de 2011)
De ben segur que Adelaide serà una població agradable per fer una visita, però el nostre objectiu principal d'aquesta etapa és l'illa de Kangaroo. Un racó de pau, verge, amb una flora i una fauna especial i protegida. Esperem acostar-nos a cangurs, wallabís, koales, ornitorincs i equidnes a terra ferma i poder veure foques, dofins, lleons marins, pingüins, balenes i, fins i tot, taurons al mar.
ETAPA IV: CENTRE D'AUSTRÀLIA (3 a 8 d'agost de 2011)
Un canvi radical en els paisatges, en la temperatura i en el tarannà de la gent està a punt de succeir en el nostre viatge. El centre d'Austràlia o outback com li diuen aquí, és una enorme extensió desèrtica que canvia de color depenent de la posició del sol i que ens oferirà l'oportunitat de conèixer part de la història aborigen del país. Visitarem un dels monòlits més grans del món, l'Uluru, de 350 m. i que està considerat un lloc sagrat per les tribus dels pitjantjatjara i dels yankunytjatjara. També caminarem a la vora d'una gorja d'una alçada que treu l'alè al més agosarat.
A partir d'aquí, no sabem exactament quants dies dedicarem a cada etapa, així que no hi posem dates.
ETAPA V: FINS A TOWNSVILLE
Un nou canvi radical en el nostre viatge. A partir d'ara ens mourem en una furgoneta equipada amb llit i cuina que ens permetrà gaudir lliurement de les següents etapes fins a arribar a Sydney.
En aquesta etapa, hi haurà grans contrastos entre els boscos tropicals amb els seus cocodrils i les platges paradisíaques que són el destí predil·lecte dels aussie (australians). Aquí comença la Gran Barrera de Corall que s'estén 2.092 Km. fins al tròpic de Capricorn (a l'alçada de Rockhampton). Esperem tenir l'oportunitat de submergir-nos ben aprop d'aquesta formació viva tan espectacular que de ben segur ens captivarà per sempre.
Seguirem recorrent petits poblets de pescadors i boniques platges de sorra blanca que ens convidaran a banyar-nos-hi tot i que la temperatura de l'aigua no sigui precisament la més agradable. Recordem que a Austràlia a l'agost és hivern que, tot i que atemperat, està molt lluny de les temperatures a les que estem acostumats a tenir a Catalunya en aquesta època de l'any.
L'arxipèlag de les illes Whitsundays serà l'ocasió ideal per acostar-nos novament a la Gran Barrera de Corall. I a l'illa de Magnetic esperem poder veure molts koales en el seu hàbitat: dalt d'un eucaliptus fent una becaina.
Novament accedirem a les muntanyes que tant ens agrada caminar sense perdre de vista, però, el mar ja que passarem un parell de dies a Fraser Island, l'illa de sorra més gran del món des de la qual és possible veure balenes geperudes. És un paradís tropical format per grans extensions boscoses a tocar de grans dunes i platges verges.
Seguirem per la Sunhine Coast fins a arribar a l'animada Brisbane, que va patir recentement unes grans inundacions. És una incògnita com ens la trobarem així com tampoc sabem l'estat del santuari de koales més gran d'Austràlia. Hi anirem de totes maneres, no podem deixar escapar l'oportunitat d'abraçar una d'aquestes criatures meravelloses...
Abans d'arribar a la capital, podrem acomiadar-nos de la frondositat i tranquil·litat d'uns quants boscos declarats patrimoni de la humanitat. També aprofitarem per aturar-nos i passar per Hunter Valley, la regió vinícola més antiga del país, plena de bodegues i vinyes. Novament, poblets de pescadors, platges solitàries i fars que guien als mariners de la zona ens acompanyaran en el nostre final de ruta per aquest gran país de contrastos.
I ja som a la capital! Semblava que eren molts dies però de ben segur que se'ns farà curt i voldrem tornar a començar. Però encara queden un parell de dies per gaudir d'aquesta ciutat colorida i vibrant. Una visita al port, a l'òpera House i a tota la resta de llocs interessants minvarà lleugerament la tristor d'haver-nos d'acomiadar d'aquesta terra esplèndida.
I aquí s'acaba el nostre viatge però sempre perdurarà en el nostre record...